BDU – Banca de Date Urbana

Prima sesiune de prezentare a soluțiilor tip #Banca de #Date Urbana, dezvoltate în parteneriat cu #Integrisoft Solutions SRL se poate regăsi în filmarea #Turdanews, care a luat parte la acest eveniment.

Soft-ul gândit în colaborare cu #Integrisoft Solutions vine în întâmpinarea problemelor pe care Adminsitrațiile Locale le întâmpină în prezent, prin faptul că nu dețin o Bază de date unică, ci folosesc mai multe baze de date, pentru fiecare serviciu în parte.

Cu ajutorul Băncii de Date Urbană, #Primăriile #UAT-urilor pot integra fiecare serviciu din cadrul #Primăriei, astfel încât evidența este mult mai precisă și mai ușor de folosit, fiind doar la #1click distanță de informațiile necesare.

Astfel, integrând departamentele de Registru Agricol, Taxe și Impozite Locale, Financiar-Contabil, Patrimoniu, Asistența Socială, Domeniul Public, #Planuri parcelare/Urbanism/Cadastru și Managementul Documentelor într-un singur soft,#Administrațiile #Publice #Locale vor avea evidențele necesare pentru fiecare contribuabil în parte.

Totodată, acest soft vine în întâmpinarea problemelor pe care le crează #birocrația excesivă, #contribuabilii nemaifiind nevoiți să stea la cozi interminabile pentru rezolvarea diferitelor probleme, eliberarea actelor fiind simplificată.

Inovația este #harta #GIS, în care sunt incluse toate elementele necesare evidenței imobilelor, începând cu #Nomenclatorul #Unic #Stradal #NUS – #REMS, trecând prin atributele #parcelelor #intravilan și terminând cu atributele cadastrale ale parcelelor extravilan, inclusiv atributele cadastrale primite în cadrul Programului Național de Cadastru Și Carte Funciară #PNCCF pe care #ANCPI îl dezvoltă la nivel național.

Această parte a soft-ului poate fi folosită și de către #agricultorii locali, care vor avea o evidență clară a imobilelor pe care le dețin în proprietate sau în arendă, precum și a modalității de plată a arendei, funcție de #suprafața arendată.

Puteti descarca prezentarea AICI