Scanare 3D

scanare3dScanarea Laser este tehnica geodezica prin intermediul careia poate fi masurata complet automat geometria unei structuri, fara ajutorul unui mediu reflectorizant, cu înalta precizie si cu viteza ridicata.

Rezultatul masuratorilor este reprezentat de o multime de puncte, numita în literatura de specialitate nor de puncte.

Scanarea laser statica este definita în cazul în care scanerul laser este instalat într-o pozitie fixa pe durata achizitionarii datelor. Avantajele utilizarii acestei metode se regasesc în precizia ridicata a rezultatelor si în densitatea relativ mare a punctelor.

Scanarea 3D permite analiza detaliata a unei cladiri oricat de complexa ar fi arhitectura, orice forma ar avea si oricat de neconventionala ar fi structura acesteia. Este usoara si eficienta din punct de vedere al raportului timp/bani pentru a crea planuri 2D ale cladirilor. Avand datele scanate, se poate planifica orice interventie asupra cladirii. Datele 3D pot fi accesate usor oricand fara a fi nevoie de o alta vizita in teren.

Scanarea unor zone sau forme de relief se poate face cu mare acuratate, folosind ultima tehnologie in domeniu. Precizia acestei metode este un argument puternic pentru care multe scannere 3d laser sunt utilizate atunci cand se doreste obtinerea unui rezultat final pe care diversele proiecte sa se poata baza imediat atunci cand sunt demarate.

Expertii nostri folosesc aparatura de specialitate de ultima generatie, marca Leica – cea mai cunoscuta marca producatoare de instrumente topografice din lume. Precizia de +/- 1mm de scanare permite crearea, in format digital, a unei copii fidele a oricarui tip de cladire istorica existenta, relevand toate detaliile si toata structura acesteia.

Putem executa scanare Laser 3D pentru cladiri, monumente, cladiri de patrimoniu, site-uri arheologice, constructii civile, constructii si instalatii industriale, monitorizare volume.